Органічні продукти, крупи у тому числі, стають дедалі популярнішими. У деяких країнах навіть є окремі магазини, що спеціалізуються з продажу таких товарів. Також відкриваються заклади громадського харчування, які пропонують випічку без цукру та глютена, корисну молекулярну їжу тощо.
У чому їх секрет?
Чи справді органічна їжа має таку користь?
Органічні крупи виробляють із злаків, які вирощені без використання шкідливих речовин. Їх основна відмінність від звичайних полягає у більшій кількості корисних речовин, вітамінів і мінералів (на 50 %). Це є першою перевагою. Є й інші:
Якщо говорити у глобальному сенсі, органічні крупи сприяють збереженню родючості ґрунту. Як? У процесі вирощування не використовуються фунгіциди, пестициди, добрива та отруйні хімікати, які тим чи іншим чином її виснажують.
Список більш, ніж значний. Він виглядає так:
Всі ці речовини мають на організм сильний вплив. Вони стимулюють вироблення необхідних гормонів, сприяють поліпшенню обміну речовин і, відповідно, схуднення, зміцнюють зуби, волосся і нігті, знижують рівень холестерину тощо.
Чим органічні каші корисні здоров'ю?
По-перше, вони дають заряд енергії та бадьорості. По-друге, покращують роботу практично всіх органів та систем, зміцнюють імунітет, знижують прояви алергії. І, по-третє, покращують стан шкірних покривів, сприяють виведенню шлаків, що накопичилися, і уповільнюють процеси старіння.
Для яких страв підходять органічні крупи?
Для тих самих, що й звичайні. Це можуть бути каші (розсипчасті та в'язкі), салати, супи, випічка тощо. Підходять вони і для приготування дієтичних страв для тих, хто дотримується принципів правильного харчування. Також їх варто купити тим, кому лікар прописав одну з лікувальних дієт.
Де вирощують крупи для органічних каш?
Винятково в регіонах із гарною екологічною обстановкою. Це означає, що вони розташовані далеко від великих міст, промислових підприємств, великих магістралей. Ґрунт у цих місцях проходить додаткове очищення від хімікатів за 2 роки до посіву. Зерна використовують натуральні, без обробки.
Чому важливо харчуватися кашами з еко-злаків?
Тому що їхнє використання в раціоні — запорука гарного здоров'я. Можна бути впевненими, що каші виготовлені з якісного зерна і тому безпечні для організму. Вони посилюють його захисні функції, нормалізують роботу органів та систем, покращують зовнішній вигляд шкіри, волосся та нігтів.
Отже, органічні крупи — вибір на користь здоров'я. Вирощені в екологічно чистих районах рослини абсолютно безпечні для дорослих та дітей. З них можна приготувати безліч корисних страв, які за смаком практично нічим не відрізнятимуться від усіх звичних. Але при цьому вони матимуть наполовину більше вітамінів та мінералів, необхідних організму для нормальної життєдіяльності.
Вибравши напрямком своєї діяльності індустрію organic, Glossary пропонує косметичну продукцію виключно високої якості. Косметичні формули органічних засобів, представлених в Glossary, мінімум на 95% складаються з натуральних компонентів і гарантовано не містять продуктів нафтопереробки, силіконів, консервантів, штучних ароматизаторів і барвників. Головним критерієм вибору косметичної продукції Glossary є наявність сертифіката однієї або декількох міжнародних асоціацій органічного виробництва (Ecocert, BDIH, ICEA, Soil Association, USDA і інші).