Жовтий, схожий на оливку плід Аргана при дозріванні падає з рослини і збирається вручну. Щоб дістатися до багатих маслом насіння, сушені та очищені фрукти потім подрібнюють вручну, що є складним завданням, яку виконують берберські жінки. Насіння спочатку піддаються холодному віджиманню на місці. Перед цим їх обсмажують традиційно ніжним способом. Завдяки цьому процесу вони розкривають цінний, ароматний, злегка горіховий смак, який відрізняється від більш м'якого арганового масла першого віджиму. Для виробництва одного літра арганового масла потрібно приблизно 35 кілограмів фруктів. Крім вишуканого смаку, це може служити додатковим поясненням того особливого становища, яке це кулінарне скарб займає в кухні для гурманів. Пікантне масло надає індивідуальний аромат не тільки східним страв, таким як таджин, кус-кус або табуле, але також ідеально підходить для поліпшення смаку м'яса, овочів і десертів.