Ваніль з Мадагаскару, від Terre Exotique вирощується на батьківщині цієї приправи, у лісах штату Веракрус. Після достигання стручки обробляють за традиційною технологією впродовж 8 місяців і ретельно перетирають до стану порошку. В такому вигляді приправа має менш виражений запах, але набуває більшої практичності для зберігання і використання. Мелена ваніль Terre Exotique має приємний запах молочного шоколаду і традиційно використовується для кондитерської справи, але деякі гурмани застосовують її до страв з риби та молюсків. Це вже готова приправа, якій не потрібна попередня підготовка. Можна просто додавати необхідну кількість до страв, молока чи посипати нею фрукти. Французький бренд органічних спецій Terre Exotique — це поєднання традиційних способів вирощування та обробки сировини з сучасними стандартами якості.