Продукт органічного землеробства
Підходить для вегетаріанців, веганів і сироїдів
Зберігати при кімнатній температурі та подалі від прямих сонячних променів
Підходить для запікання
«Відкрий кунжут!» – У казці «Алі-Баба і сорок розбійників» плід кунжуту символізує багатство. Дійсно, справжній скарб відкривається, коли кунжутна капсула відкривається. Завдяки своїм корисним властивостям смачна олія, отримана з цих насіння, особливо цінується в контексті макробіотичної кухні.
Щоб забезпечити повне дозрівання після збирання, фермери зв’язують зрізані вручну рослини у вертикальному положенні протягом кількох днів. Не раніше, ніж усі капсули розкриються, насіння кунжуту витрушують на тканину. Сезамолін є природним захистом від окислення, що забезпечує довший термін зберігання олії.
Ця олія є одним із перших харчових продуктів у Німеччині та Франції, який отримав оцінку Planet Score. Для цього екологічного маркування поряд з оцінкою життєвого циклу використовуються додаткові показники, щоб краще відобразити вплив виробництва харчових продуктів на навколишнє середовище.