Ячна крупа - органічна крупа, виготовлена з і подрібнених ядер ячменю. Ячну крупу виготовляють практично без шліфування та полірування, таким чином, в крупі ячної зберігаються практично всі корисні речовини, якими природа щедро наділила зернятка ячменю. У крупі міститься багато вітамінів - РР, B6, B9, Е, а також мікроелементи - кальцій, фосфор, калій, цинк, натрій та інші. Корисні властивості такої каші проявляються в сприятливу дію на роботу головного мозку, серця і процеси травлення. Каша з ячної крупи покращує зір і підвищує опірність організму до простудних і вірусних інфекцій. Головна її перевага в тому, що ячну крупу можна використовувати для дієтичного харчування, а також для харчування дітей і людей похилого віку, оскільки вона м'якше і ніжніше перлової крупи.