Чому органічні яйця? На промислових фабриках кури все життя живуть тісній в клітці (13 курей на 1 кв.м), часто з сітчастою підлогою і харчуються комбікормами з барвниками. Тут же зовсім інші умови. Органічні кури повинні мати вільний доступ до вигульній майданчику в розрахунку 4 кв. метра на одну курку (щоб була можливість клювати комах і свіжу зелень). Усередині курника норма не більше 6 курей на 1 кв.м. Корм тільки органічного походження, тобто отриманий в процесі органічного землеробства, що виключає мінеральні добрива і синтетичні пестициди. Більш того, заборонені ГМО і штучні добавки (барвники, консерванти, стимулятори та ін.). Щоб кури були здоровими, застосовується ряд профілактичних заходів - стійка до хвороб порода (інакше якщо випустити на волю звикли до підлогового утримання курей, вони все захворіють). Повинні бути гарні умови і харчування, антибіотики заборонені.