Спиртове бродіння починається спонтанно завдяки присутності на ягодах диких дріжджів із мацерацією протягом 40 днів. Вино витримують 16 місяців у великих бочках на 25 гектолітрів із словенського дуба та додатково шість місяців у пляшці. Вино розливається без фільтрації.
Повний опис

Вино Occhipinti Сіканьо Неро д'Авола / Siccagno Nero d'Avola червоне сухе 0,75 л

(0 відгуків)
Код: 20765 Бренд: Occhipinti Країна виробник: Італія
1 990 грн
шт
Додати в Лист бажань
Спиртове бродіння починається спонтанно завдяки присутності на ягодах диких дріжджів із мацерацією протягом 40 днів. Вино витримують 16 місяців у великих бочках на 25 гектолітрів із словенського дуба та додатково шість місяців у пляшці. Вино розливається без фільтрації.
  • Опис
  • Склад
  • Відгуки

Опис

Вино надзвичайно багате, насиченого, темного рубінового кольору з пишною ароматичною палітрою лісових ягід, ожини, чорниці, сушеного імбиру, мигдалю в обрамленні димних та землитстих тонів. Глибоке та концентроване у смаку, вино збалансоване свіжістю та живою кислотністю, надзвичайно соковите, округле та елегантне. Післясмак тривалий з добре структурованими танінами.

Аріанна Окіпінті створила свій стиль сицилійських вин, які виражають характер землі Вітторіа, яка давно славиться виноградарством і здатна давати ароматні, пряні, фруктові, квіткові, елегантні вина з гарною кислотністю. Аріанна почала виробляти свої вина у 2004 році з автохтонного сорту Фраппато – глибокі, витончені, так не схожі на стиглі, м`ясисті вина з Неро д`Авола. Закінчивши навчання на енолога в Мілані, вона вирішила повернутися до Сицилії, і віці 22 роки посадила свій перший виноградник, вибравши частку виноградаря, через любов до рідного краю з бідним известняковим ґрунтом, який багато сицилійців, в останні десятиліття залишили назавжди. Пристрасть до виноробства в Аріанні виникла миттєво після відвідування у шістнадцятирічному віці Vinitaly. Сьогодні Аріанне тридцять три роки, вона має власну виноробню, її натуральне вино вважається одним із найкращих у Сицилії і вона вже опублікувала автобіографію «Natural Woman», яка відображає її підхід до виноробства – максимально природний з обмеженим втручанням у процесі культивації лоз та вініфікацію. Основною метою діяльності Аріанні є прагнення зрозуміти потреби терруару, не змінюючи його суті, і дозволити автохтонним сортам висловити все своє багатство та глибину. Аріанна вважає, що для винороба дуже важливо підтримувати біорізноманіття на виноградинках і створювати вина без використання гербіцидів та пестицидів, та будь-яких хімічних речовин на виноробні та у погребі. Винне господарство Azienda Agricola Arianna Occhipinti сьогодні займає 10 га виноградників та 15 га оливкових насаджень, що культивуються виключно органічно. Il Frappato стало виразом мрії Аріанні, виноград Фраппато перетворюється на зовсім особливе вино в руках цього талантливого винороба – чисте вираження місцевого сорту, що дає слабозабарвлені вина, елегантні та чуттєві. Лози Фраппато ростуть на висоті 270 метрів над рівнем моря на червоних пісках Суб-Апеннінів, що складаються з вапняку та крейди.

Склад

Сортовий склад: Неро д'Авола (100%);
Міцність: 12,5%
Цукор 1 г/л

Відгуки

Залишити відгук

Ваше ім'я*
Ваш відгук*
Схожі товари
Loading...