Користь гарбузовоїолії для травної системи. Гарбузова олія нормалізує процес жовчовиділення, відновлює структуру печінки, захищаючи її від утворення жирових відкладень, а також перешкоджає розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах. Регулярне вживання в їжу гарбузової олії дуже корисно при таких захворюваннях, як жовчнокам’яна хвороба, жирова дистрофія печінки, холецистит, холецистохолангит, дискінезія жовчовивідних шляхів, вірусний гепатит. Крім того, через легку послаблюючу дію гарбузова олія часто використовується при запорах і метеоризмі, а завдяки вираженим протипаразитарним властивостям цей рослинний продукт знаходить успішне застосування в лікуванні гельмінтозів (особливо вона ефективна у боротьбі з стрічковими гельмінтами).
Гарбузова олія знаходить широке застосування упрофілактиці і комплексному лікуванні простатиту, аденоми передміхурової залози, еректильної дисфункції, захворювань нирок, сечового міхура і уретри.
Завдяки високому вмісту цинку, магнію, біологічно активних речовин, вітамінів гарбузова олія корисна властивістю покращувати чоловічу статеву функцію, роботу передміхурової залози, ерекцію, стимулювати вироблення сперматозоїдів.
Сприятливий вплив гарбузової олії на гормональний фон і нервову систему також дає можливість жінкам вживати в їжу цей продукт для полегшення хворобливих станів, які супроводжують передменструальний або клімактеричний період. Регулярне вживання гарбузової олії дуже корисно для профілактики і в комплексному лікуванні чоловічого і жіночого безпліддя.
А крім того, білки, жири, фосфоліпіди, вітаміни Е, B6 і B9, магній, цинк, залізо, кальцій, фосфор та інші мінеральні речовини, щомістяться в гарбузовій олії необхідні для повноцінного розвитку людського ембріона і успішного формування в подальшому зростаючого дитячого організму.
Профілактика і лікування захворювань серця, судин, вен
Олія насіння гарбуза містить в своєму складі ряд речовин, що сприяють зміцненню і підвищенню еластичності стінок кровоносних судин, надійно захищають кровоносну систему від запальних процесів і руйнівного впливу вільних радикалів (поліненасичені кислоти, флавоноїди, вітаміни A, E, C). Вітаміни групи B, що містятьсяв гарбузовій олії, вітамін С, хлорофіл, цинк, залізо та ін. мікроелементи відіграють важливу роль в синтезі білка крові гемоглобіну. Гарбузова олія при регулярному вживанні може принести відчутну користь в профілактиці і лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, анемії, аритмії, ішемічної хвороби серця, інфаркту, інсульту.
100 г продукту містить
Жирів: 99.9 г
Білків: 0 г
Вуглеводів: 0 г
Енергетична цінність: 898 ккал
Гарбузова олія – це 100% -вий натуральний еко продукт.