Корисні властивості
— Вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, РР
Коренеплоди редису містять вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, РР, а також необхідні організму людини мінеральні речовини калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, природну клітковину, фітонциди.
Трохи гіркуватий, гострий смак надає редису гірчичне масло, що міститься в продукті, воно має властивість збуджувати апетит. Вживання редису нормалізує перистальтику, сприяє поліпшенню кольору обличчя, зниження рівня холестерину, активізує обмін речовин, підвищує еластичність стінок судин, тим самим покращуючи діяльність серцево-судинної системи. Редис має протинабрякову, жовчогінні властивості, корисний при подагрі, цукровому діабеті та ожирінні.
Свіжа бадилля редиски містить ще більше вітамінів і мінералів, ніж коренеплід, тільки використовувати потрібно найдрібніші молоді листочки. Редис, порізаний для приготування салату, окислюючись з киснем і металом, містить менше вітамінів, ніж цілісний коренеплід.