Корисні властивості:
Мигдальне борошно:
очищує організм від токсинів;
зменшує больовий синдром;
усуває судоми;
стабілізує діяльність нервової системи;
сприяє зниженню нервової напруги;
нормалізує роботу печінки, нирок, серця;
підвищує гемоглобін;
покращує імунітет;
Страви з мигдалю впливають на нервову систему, відновлюють гостроту зору, захищають організм від захворювань та інфекцій, знижують рівень холестерину та впливають на метаболізм людини, прискорюючи його.
Продукт використовують при сечокам’яній хворобі, ракових пухлинах (початковій стадії), проблемах із нирками, при захворюваннях печінки, серцевих недугах. Антиоксиданти виводять токсини з організму та послаблюють болючі відчуття при виразці.
Для чоловіків
У віці лібідо чоловіка падає. Мигдалева пудра контролює рівень тестостерону і підвищує статевий потяг, збільшуючи витривалість.
Для жінок
Мигдальне борошно навіть у невеликих кількостях насичує живильними елементами, які покращують зовнішній вигляд та здоров’я волосся та нігтів. Шкіра обличчя набуває природного кольору, стає еластичною.
При вагітності
Вітаміни групи А та С підтримують роботу внутрішніх органів та зміцнюють організм після пологів. Майбутня дитина отримує всі необхідні поживні речовини для розвитку.
При грудному вигодовуванні
У період лактації позитивно впливає на молочні залози. Грудне молоко збагачується вітамінами і стає більш насиченим.
Для дітей
Вітамінний комплекс та великий вміст білка в насінні підвищують загальний імунітет молодого організму, зміцнює нервову систему (зняття стресу, підвищена мозкова активність).
При схудненні
Людям, схильним до повноти, і страждають на діабет корисно включити в свою дієту мигдалеве борошно. Низький вміст крохмалю та клейковини дозволяє їсти солодке без страху погладшати. Поживні та мінеральні речовини сприяють виробленню інсуліну, зниженню холестерину та захищають судини.