Конопляне борошно має землистий горіховий смак. Найчастіше його використовують для випічки у пропорціях 1:3 або 1:4, але існують і інші рецепти (супи, каші, халва). Його можна додавати до гарнірів, кисломолочних продуктів, листового й дріжджового тіста, смузі.
Добре поєднується з лляним, пшеничним, кукурудзяним, мигдальним борошном. Ідеальне для панірування, згущення соусів і підлив. Дехто його навіть додає у каву.
Для вагітних та годувальниць: рекомендоване для природної стимуляції імунітету, підвищення рівня гемоглобіну, профілактики запорів, збільшення лактації, швидкого відновлення після пологів.
Для дітей: рекомендоване, починаючи з 1 року, щоб поповнити запас вітамінів і мінералів для повноцінного розвитку організму.
Рекомендації для вживання : для дорослих – 2 ст.л. (30 г). Для дітей – удвічі менше. Перевищення добової норми споживання може спричинити розрідження крові.
Протипоказання: Індивідуальна непереносимість продукту. Може викликати загострення існуючих патологій органів ШКТ.