Тростинна патока — це 100% натуральний продукт, який отримують із цукрової тростини як продукт під час виробництва цукру. Після пресування цукрової тростини виходить сирий сік — патока, з якої отримують цукор.
Після кожної екстракції вміст цукру в патоці зменшується, але збільшується концентрація речовин, корисних для організму людини, особливо мінералів.
Патока з цукрової тростини після останньої третьої екстракції — професійно звана мелясою — має найнижчий вміст цукру та максимальне співвідношення цінних речовин: мінералів, особливо кальцію, заліза, магнію, фосфору, калію й натрію, а також вітамінів групи B.
Наявні й інші поживні речовини — мідь, цинк, інозит, вітамін С, пантотенова кислота, фолієва кислота, деякі амінокислоти й інші цінні поживні речовини.
Найкращий спосіб — розчинити мелясу в склянці води, кави або чаю.
Ви матимете приємний напій із солодкуватим і фруктовим смаком.
Мелясу можна також вживати в самостійному вигляді, а потім запивати склянкою води.
Це також придатний інгредієнт для печива, хліба, різних соусів і маринадів.
Особливість патоки — здатність доповнювати щоденну дієту легкозасвоюваними поживними речовинами.
Однак її вплив не негайний, тому її треба приймати впродовж тривалого проміжку часу.