Зберігаємо 30−180 діб, при 0… 1,5С
Корисні властивості
— Вітаміни В, С
Цибуля багата на вітаміни, особливо багато їх в зеленому листі. Містить багато цукрів 2,4−14%, білка і ефірних масел. Має бактерицидні властивості за рахунок наявності летучих ефірних з’єднань, які одночасно надають цибулі приємний аромат і смак.
Цибуля джерело вітамінів групи В, С, ефірних масел і мінеральних речовин кальцій, марганець, мідь, кобальт, цинк, фтор, молібден, йод, залізо і нікель.
Цибуля багата залізом. Отримати цей елемент можна як з сирого, так і з смаженого, печеного і тушкованого лука.
Ще цибуля багатий калієм, благотворно впливає на серцево-судинну систему людини.
Лук збуджує апетит і покращує травлення, підвищує тонус організму, надає антисептичну, антимікробну, бактерицидну, протизапальну, антисклеротичну і протидіабетичний дію.