У складі розторопші міститься біологічно активна речовина силімарин – унікальний рослинний антиоксидант, який зміцнює, очищає і відновлює клітини печінки, сприяє її нормальній роботі і захищає від негативного впливу зовнішніх факторів. Шрот розторопші має антиоксидантні властивості, допомагає боротися з вільними радикалами, оздоровлює і омолоджує організм. Регулярне вживання клітковини розторопші є профілактикою хвороб серця, селезінки, коліту і виразки шлунку.
Додавання клітковини розторопші в тісто, супи, котлети і салати збагатить страви флавоноїдами, вітамінами групи В, Е, D і мінералами. Клітковину з насіння розторопші можна заварювати і пити як фіточай.
Властивості:
- природний гепатопротектор;
- зміцнює імунну систему;
- знижує рівень цукру в крові;
- очищає і стимулює діяльність кишечника;
- нормалізує гормональний баланс;
- покращує кровообіг;
- виводить токсичні речовини з організму;
- втамовує відчуття голоду;
- запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі;
- допомагає відновлювати зруйновані клітини печінки;
- має противиразковий ефект.
Не рекомендується вживати клітковину насіння розторопші при загострених захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при індивідуальній непереносимості.