Клітковина льону – натуральний дієтичний продукт, що має широкий спектр корисних властивостей. Лляна клітковина є живильним середовищем для нормальної кишкової мікрофлори, тому вона може бути застосована в комплексному лікуванні дисбактеріозу кишечника. Крім того, кишкові бактерії, вживаючи клітковину, виділяють незамінні вітаміни групи В. Клітковина володіє ефективними очисними і оздоровлюючими властивостями. Полегшує випорожнення кишечника і позбавляє від закрепів.
Під час вживання клітковини мінімізується кількість шкідливих мікроорганізмів і поліпшується загальне самопочуття і здоров'я.
Антиоксидантні властивості даної продукції благотворно впливають на поліпшення діяльності сечостатевої системи та резистентність організму до утворення злоякісних пухлин.
Клітковина насіння льону – є прекрасним продуктом харчування, здатним забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами. До її складу входять вітаміни А, група В, К, РР, харчові волокна, макро- і мікроелементи, а також амінокислоти.
Властивості:
- насичує організм корисними мікроелементами та вітамінами;
- запобігає розвитку запальних процесів;
- покращує роботу травної системи;
- відновлює та нормалізує водно-сольовий баланс;
- виводить холестерин;
- знижує рівень цукру в крові;
- позбавляє відчуття голоду.
При всіх позитивних властивостях лляної клітковини рекомендується уникати її надмірного споживання, а то й зовсім виключити її з раціону при таких захворюваннях, як полікістоз, фіброма матки, ендометрит, а також при вагітності та грудному вигодовуванні.
Клітковина амаранту
- Білки: 34 г на 100 г продукту
- Жири: 14 г на 100 г продукту
- Вуглеводи: 9 г на 100 г продукту
- Калорійність: 298 Ккал на 100 г продукту
- Застосування: кулінарне, лікувально-профілактичне
- Тип упаковки: паперовий крафт-пакет
Термін зберігання (рекомендований): 6 місяців