Гарбузова клітковина – натуральний дієтичний продукт, що володіє масою корисних властивостей для організму. Клітковина гарбуза використовується при дієтичному харчуванні та допомагає створювати оптимальні умови для нормального травлення. Сприяє схудненню, виведенню токсинів та шлаків з організму.
Клітковина гарбуза має зміцнюючу дію на імунітет, захищає організм від виникнення або розвитку різних захворювань серця, печінки, шлунка і кишечника. Позитивно впливає на обмінні процеси в організмі. Гарбузова клітковина містить широкий спектр корисних речовин: марганець, залізо, калій і кальцій, амінокислоти, ефірні масла і вітаміни групи В, А, С, Е, Р, Т, К, які роблять її важливою складовою здорового збалансованого раціону.
Клітковина насіння гарбуза містить велику кількість цинку, який в свою чергу позитивно впливає на зміцнення підшлункової залози і печінки, має загоюючу дію і вельми корисний для тих, хто страждає від діабету.
Властивості:
- виводить токсичні речовини з організму;
- покращує роботу печінки і шлунково-кишкового тракту;
- знижує рівень холестерину в крові;
- нормалізує жировий обмін;
- запобігає інфарктам та інсультам;
- допомагає в боротьбі з вірусами;
- має протипаразитний ефект.
Не рекомендується вживати гарбузову клітковину при загострених формах захворювань шлунково-кишкового тракту и при індивідуальній непереносимості.