Рання органічна картопля надзвичайно смачна — солоденька, ароматна. На жаль молоду картоплю продаємо всього півтора місяці — з початку червня до середини липня. Зате звичайна картопля в продажу круглий рік, і вона теж смачна.
— Зберігаємо 90−200 діб, при 4… 6С
Корисні властивості
— Вітаміни В, С, Н, РР
Картопля здебільшого складається з крохмалю, присутні в його складі набір амінокислот, вітаміни групи В, С, Н і РР, фолієва кислота, а також практично всі корисні мінеральні речовини калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, хлор і сірка, йод, хром, фтор, молібден, бор і ванадій, олово і титан, кремній, кобальт, нікель і алюміній, фосфор і натрій.
Картопля містить багато калію. Картопля сприяє зниженню рівня холестерину в крові і перешкоджає виникненню холестеринових бляшок на стінках судин. Клітковина не агресивна і не подразнює стінки шлунка. Корисний картопля для тих, у кого є захворювання, пов’язані з порушенням обміну речовин, адже продукт в організмі працює як луг, нейтралізуючи дії кислот.