Кольорова картопля дуже популярна — має приємний з ніжним, солодкуватим, насиченим смаком і горіховим післясмаком. Це дієтичний сорт з кольоровою м’якоттю салатного і столового призначення.
— Зберігаємо 90−200 діб, при 4… 6С
Корисні властивості
— Вітаміни: А, С, Е, К і вітаміни групи В.
— Мікроелементи: калій, кальцій, магній, натрій, сірка, фосфор, йод.
М’якоть насиченого фіолетового кольору з високим вмістом крохмалю і цукру. Смакові та поживні якості дуже високі, смак суттєво не відрізняється від звичайної картоплі. Вживання кольорової картоплі є профілактикою проти багатьох хвороб, бо має лікувальні властивості. Як показали дослідження, вживання картоплі з різнокольоровою м’якоттю покращує знижує розвиток атеросклерозу, зір, зміцнює стінки кровоносних судин, а також деяких онкологічних захворювань, бо вміст пігментів прямо пов’язане з вмістом антиоксидантів. Чим яскравіше забарвлення, тим корисніше.