Надзвичайно солодкий буряк, який підходить до приготування різноманітних страв. В нашій сім’ї він є обов’язковим інгредієнтом у борщі з щавлем.
— Зберігаємо 30—60 діб, при +2–5 С
Корисні властивості
— Вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР
В буряку присутні вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР, а також необхідні організму людини мінеральні речовини калій, кальцій, магній, цинк, мідь і марганець, залізо, йод, бор і ванадій, фосфор і натрій. Буряк є одним з найбільш корисних овочів в лінійці загальнодоступних продуктів.
Буряк жовтий корисний як профілактичний засіб появи хвороб серця і судин, бере участь в процесі кровотворення, перешкоджає виникненню лейкемії та анемії. За часів відсутності полівітамінних засобів, буряком і її соком лікували цингу і авітаміноз, використовували як очисний і послаблюючий засіб.