Батат надзвичайно смачний — солодкий, ароматний.
— Зберігаємо 90−200 діб, при 10… 12С
Корисні властивості
— Вітаміни A, C, B (B1, B2, B3, B6, фолієва кислота), K, Fe, Ph, Ca, Mg, антиоксиданти.
Насиченмй складними вуглеводами і клітковиною. Володіє низьким глікіміческім індексом. Поживний і ситний, рекомендується вживати атлетам перед тренуванням, так як він дає повільно вивільняє енергію. Не дає тяжкості в животі, легше засвоюється, ніж традиційна картопля. Ніжна клітковина допомагає при розладах травлення, його варто вживати тим, хто не переносить звичайні овочі. Рекомендований вагітним, годуючим матерям і дітям. Сприяє підвищенню імунітету, регулює тиск, знімає стрес, корисний для зору, уповільнює процеси старіння.