Зберігаємо 60−150 діб, при 4… 6С
Корисні властивості
— Вітаміни A, С, В1, В2, B5, B6, B9, Е, PP, Бета-каротин
Гарбуз дуже солодкий, типу Uchiki Kuri, вагою 1–1.5 кг. Ідеально підходить для фаршировки і запікання. Шкірка їстівна. У їжу використовують вже зрілі плоди, в них найбільша кількість заліза, 8–10% цукрів, є мінеральні солі, вітаміни, накопичується багато крохмалю, пектину, багато каротину.
Насіння гарбуза є ліками в народній медицині. Також використовується для отримання гарбузової олії. Один грам білка насіння гарбуза містить триптофан, як і повна склянка молока.
Гарбуз допомагає уникнути запорів, позбавляє від метеоризму, покращує роботу кишечника, сечовивідних шляхів. Вживання гарбуза полегшує стан і зменшує час реабілітації при відновленні після туберкульозу.