«Це, безсумнівно, одне з недооцінених виноробних господарств Бордо», - пише кореспондентка британського видання Decanter, Джейн Ансон. Шато належить одній сім`ї понад 400 років і твердо віддане біодинаміці. Кюве Emilien – це асамбляж бордоських сортів винограду, витриманих 24 місяці у дубових бочках. Аромат розкривається відтінками стиглих червоних фруктів з переважанням червоної та чорної смородини, а також смаженого мигдалю, лісових ягід, грибів та підліску. Післясмак широкий і довгий.
В 1610 сім`я Аморо придбала замок Ле Пюї, започаткувавши його історію, що налічує 430 років і 14 поколінь. Маєток розташований в Сен-Сібарі, на найвищій точці регіону - 107 метрів над рівнем моря - на крейдяному плато Сент-Емільйона та Помероль. Господарство займає близько 100 гектарів землі, хоча лише половина з них використовується для вирощування виноградних лоз, що дозволяє власникам зберігати інші види природних просторів: ліси, ставки та пасовища для корів. Ідея полягає в тому, щоб створити збалансовану екосистему з органічним різноманіттям, яка заохочує зваємодію між виноградниками, робітниками та навколишнім середовищем. У 2013 році сім`я Аморо придбала ще один домен – La Closerie Saint-Roc. Це дуже перспективне підприємство, яке досягло великого успіху з моменту випуску найпершого врожаю. Сім`я Аморо має право похвалитися тим, що ніколи не використовувала на виноградниках сучасні хімічні продукти. Вони ніколи не перетинали цю межу, навіть у міжвоєнний період, коли багато інших областей робили такі кроки; "Вони ніколи не відчували в цьому необхідності", - пояснює Фредерік Ройн, менеджер з продажу. Надалі цей шлях продовжується, хоч і з уже більш принципових причин. Домен був сертифікований як органічний з початку 1990-х років, а також отримав визнання Demeter і був одним із засновників Renaissance des Appellations. Однак ми можемо повернутися ще далі, тому що домен отримав свій перший біодинамічний сертифікат від Nature et Progrès у 1963 році. Говорити про піонерів не тільки в Бордо, а й про біодинамічний рух загалом не буде перебільшенням! Лози, середній вік яких становить п`ятдесят років, вирощуються органічно та біодинамічно, а ґрунти обробляються з використанням тварин. Врожайність низька – близько 30 гл/га, хоча іноді вона може бути трохи вищою.