Кленовий сироп з диких кленових дерев з просторів канадських лісів має ароматну, м'яку природну солодкість. Він включає різні антиоксиданти, вітаміни групи В, а також мінеральні речовини: кальцій, фосфор, калій, залізо, цинк і ін. Крім того, кленовий сироп можна назвати лідером серед інших споживаних людиною продуктів, за кількістю що зберігаються в ньому кальцію і калію. В середньому, 4 столових ложки задовольняють щоденну потребу більш ніж на 100% в Марганці, на 37% в рибофлавіні, на 11% в цинку, на 4% в магнії, на 5% в кальції і на 5% в калії. Продукт використовується для випічки, різноманітних страв, маринування м'яса і риби, салатів. Його можна додавати до сніданку як ідеальне джерело корисних мікроелементів.