Продукт органічного землеробства
Підходить для вегетаріанців, веганів
Зберігати при кімнатній температурі та подалі від прямих сонячних променів
Підходить для запікання
З маслом ши BIO PLANÈTE ми привнесли смак Африки в європейську кухню. Це пов’язано з тим, що «золото африканських жінок» традиційно використовується не тільки в косметиці (догляд за шкірою та волоссям) і медицині, але і в першу чергу як продукт харчування.
Дикорослий урожай горіхів ши, які ботанічно належать до ягід. Вулуваті дерева ши виростають до 20 метрів у висоту і можуть жити більше 300 років. Навесні білі квіти пахнуть медом. Дерева ши вважаються священними деревами в Африці, і їх не можна шкодити або рубати. Плоди для масла ши BIO PLANÈTE в основному збирають у Буркіна-Фасо, Гані та Кот-д’Івуарі – у дикому вигляді. Оскільки цілеспрямоване розведення ще не вдалось, плантацій немає.
Традиційне виробництво
Під час збору врожаю, як правило, з червня по липень, фрукти збирають переважно жінки сільських громад у так званому поясі Ши, який простягається від Західної Африки до регіону Верхнього Нілу. Щоб отримати такий затребуваний рослинний жир, традиційно насіння спочатку відокремлюють від м’якоті плоду, кип’ятять, а потім сушать під сонцем Африки.
Потім їх подрібнюють у ступці до стану коричневої кашки та кілька разів кип’ятять, доки олія ши не відокремиться від ядер і не зніметься. У міру охолодження олія твердне, і утворюється масло кольору слонової кістки з горіховим ароматом: дорогоцінне масло ши. За оцінками, понад 16 мільйонів жінок зайняті в ланцюжку постачання каріте, тому масло ши також відоме як «жіноче золото». Збір і переробка фруктів завжди були в руках жінок і часто становили основу життя цілих сімей.
Ця олія є одним із перших харчових продуктів у Німеччині та Франції, який отримав оцінку Planet Score. Для цього екологічного маркування поряд з оцінкою життєвого циклу використовуються додаткові показники, щоб краще відобразити вплив виробництва харчових продуктів на навколишнє середовище.