Мигдальна олія складається з 70% мононенасичених жирів, які були досліджені щодо його впливу на здоров'я серця. Мононенасичені жири підвищують рівень "хорошого" холестерину ЛПВЩ. Показано, що здоровий рівень холестерину ЛПВЩ допомагає захищати від серцевих захворювань;
Мигдальна олія також показала зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ та загального холестерину;
Мигдальна олія є чудовим джерелом потужного антиоксиданту вітаміну Е. Вітамін Е - це група з восьми жиророзчинних сполук, які мають антиоксидантні властивості. Ці сполуки захищають клітини від шкідливих речовин, званих вільними радикалами. Хоча вільні радикали необхідні для здоров’я, вони можуть завдати шкоди, якщо їх кількість зросте занадто високою в організмі. Вільне радикальне перевантаження призводить до окислювальної шкоди і пов'язане з низкою хронічних захворювань, включаючи рак та захворювання серця;
Сприяє зниженню цукру в крові у людей, хворих на діабет, за рахунок мононасичених та полінасичених жирів у складі. Фактично, заміщення вуглеводів ненасиченими жирами було показано, що він знижує рівень цукру в крові та покращує стійкість до інсуліну та рівень HbA1c, маркера для довготривалого контролю цукру в крові;
Допомагає при схудненні. Додавання мигдальної олії у свій раціон може допомогти втратити жир. Дієти, багаті мононенасиченими та поліненасиченими жирами, показали, що вони знижують жирові маси;
Протизапальний засіб при легеневих захворюваннях;
Нормалізує апетит і роботу травної системи;
Поліпшення стану при діабеті, недокрів'ї, мігрені і судомах.
Мигдальна олія в косметології:
Захищає і зволожує шкіру. Мигдалева олія робить шкіру чистою, м'якою, надає їй здоровий зовнішній вигляд. Вітамін А в складі олії допомагає захистити шкіру від негативного впливу навколишнього середовища й агресивних компонентів миючих засобів;
Мигдальна олія має протизапальний ефект. Було також показано, що ця олія діє як потужний пом'якшувальний засіб, коли мова йде про лікування ділянок, де існує екзема, герпес або надмірне накопичення сухої шкіри;
Знижує сухість і подразнення. Крім того, мигдальна олія усуває свербіж, а також запобігає появі більш серйозного дерматиту і значно розслаблює подразнення і свербіж, викликані шкірними висипами;
Зцілюють рани і незначні опіки. Мигдальна олія також має зволожуючий ефект на шкіру. З цієї причини він є потужним союзником для лікування незначних ран або опіків;
Живить і захищає волосся. Мигдалева олія для волосся буде мати репаративні та поживні ефекти від кореня до кінчиків;
Як і всі базові олії, що містять вітамін Е, уповільнює процеси старіння клітин епідермісу і зменшує запальні процеси. Тому найбільшу користь вона приносить в'янучій, млявій і занадто сухій шкірі. Мигдалева олія оживляє в'ялу шкіру, розгладжує зморшки на тілі та обличчі, підвищує пружність і еластичність шкіри. Завдяки вітаміну F засіб запобігає розширенню пор і налагоджує роботу сальних залоз. Власниці проблемної шкіри оцінять антибактеріальний ефект мигдалевої олії. Вона володіє хорошими регенеруючими властивостями та служить відмінним засобом догляду за термічно пошкодженою шкірою.
Мигдалева олія – найпоширеніша олія для масажу, в тому числі й для проблемних зон. Вона допомагає від розтяжок і ефективна при целюліті. Також сприяє виведенню зі шкіри шлаків, токсинів і зайвої рідини при масажі. Застосовуючи цю олію під час вагітності, можна домогтися запобігання розтяжок на проблемних ділянках, чия еластичність знижена. Олія з горіхів мигдалю зменшує крихкість, відновлює хороший зовнішній вигляд і міцність нігтів.
Мигдальна олія в кулінарії:
Мигдалева олія комбінується з будь-якими продуктами і не витісняє їхні аромати, підходить для настоювання із запашними травами та спеціями. Це смачна добавка як до солоних, так і до солодких страв: зелених салатів, авокадо, десертів з червоними фруктами, яблуками, грушами, апельсинами, какао. Підсилює смак білого м'яса, лососини, крабів і лобстерів.
Мигдалева олія гарно “приятелює” з хлібом. Ці продукти смачні просто вдвох або ж у більш складних поєднаннях на зразок бутербродів, сморребродів, брускет. Олія доповнює й інші вироби з тіста: як інгредієнт випічки або ж топінг до оладок, млинців, панкейків.