— Зберігаємо 20—100 діб, при 0… 1C
Корисні властивості
— Вітаміни А, В1, В2, В5, С, К, РР
Капуста містить достатню кількість вітамінів і мінеральних речовин, щоб стати постійним і повноцінним продуктом для всіх, хто піклується про стан здоров’я. У складі капусти знаходяться вітаміни А, В1, В2, В5, С, К, РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, марганець, залізо, сірка, йод, фосфор, рідкісний вітамін U, фруктоза, фолієва кислота і пантотенова кислота, клітковина і грубі харчові волокна.
Лікувальні властивості капусти були відомі давно, листя білокачанної капусти прикладали до запалених місцях і натруджених венах, такий компрес, залишений на ніч, зменшував набряки і неприємні і болючі відчуття. Також капуста має протизапальні властивості, вона надає стимулюючу дію на обмінні процеси організму, стимулює вироблення шлункового соку, позитивно впливає на серцеву діяльність.