Френч-прес призначений для швидкого та легкого приготування кави. Насипте трохи свіжозмелених зерен у чашу, залийте окропом і залиште на 3–5 хвилин. Опісля натисніть на поршень, який відділяє тверду фракцію від рідкої та покращує екстракцію. Для комфорту використання на поверхню скляної колби нанесли шкалу для вимірювання вмісту. Френч-прес також використовують для заварювання квіткового або листового чаю. Колбу виготовили з надміцного боросилікатного скла з подвійними стінками, що допомагає уникнути опіків. Ручка не нагрівається. Фільтр на носику перешкоджає потраплянню осаду в чашку. Кришку виготовили з нержавіючої сталі. Для зручності зберігання та догляду френч-прес повністю розбирається. Його можна мити в посудомийці.