Амарант (щириця) – трав’яниста рослина, яка в країнах Східної Азії культивується поряд з овочевими культурами. Порівняно з вівсом, рисом, пшеницею і соєю, насіння амаранту містить на 30% більше рослинного білка. У насінні амаранту містяться вітаміни C, P, E, елементи групи B – B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9. По вмісту мікро- і макроелементів рослина багата калієм, цинком, магнієм, фосфором, кальцієм, натрієм, залізом, міддю і селеном. Вчені визначили у амаранта підвищений вміст бета-каротину, пігментів червоного ряду, а також до 80% комплексу поліненасичених жирних кислот – олеїнову, лінолеву, стеаринову і пальмітинову кислоту. Завдяки унікальному хімічному складу, рослинний білок амаранту перевершує білок материнського молока.