Чудове ігристе вино з невгамовним потоком маленьких бульбашок, яке демонструє ніжний аромат фруктів, таких як ананас, яблука і грейпфрут з нотами підсмажених тостів. Смак вина сухіший, ніж класичний брют з яскравими нотами цитрусів, що робить це вино елегантним і не залишить байдужим навіть найдосвідченіших цінителів ігристого вина.
Смак: Смак вина сухіший, ніж класичний брют з яскравими нотами цитрусів. Аромат: Ніжний аромат фруктів, таких як ананас, яблука і грейпфрут з нотами підсмажених тостів. Гастрономічне поєднання: Це ігристе вино – ідеальний аперитив, який подається з закусками, добре поєднується з сухофруктами та горіхами, пряними стравами. Сорт винограду: Макабео; Ксерело; Парельяда.
Регіон: Іспанія, Каталонія, Барселона.
Codorniu – іспанська компанія, яка займається виробництвом вин, перш за все, ігристих. Вона є однією з найстаріших виноробників Каталонії, датою її заснування вважається 1551 рік.
Жайме де Кодорніу, засновник компанії, маючи деяке устаткування для виноробства, вирішив відкрити свою виноробню.
Codorniu – одна з небагатьох виноробень, які використовують метод шампанізації «Кава». Перше шампанське, виготовлене за цим методом, було випущено в 1872 році, а до 1888 року вже володіло низкою золотих нагород, отриманих на міжнародних конкурсах.
У 1897 році королева видала указ і Кодорніу став офіційним постачальником Королівського двору. З моменту заснування і до наших днів підприємством керували тільки члени сім'ї Кодорніу. Компанія входить до складу асоціації власників приватних компаній – «Клуб Енох», яка існує вже понад два століття. Виноробня виробляє більше 60 мільйонів пляшок вина на рік і експортує його в сто країн світу.
У 1915 році було завершено будівництво нових льохів. З 1976 року підвали виноробні були оголошені «Національним пам'ятником історичної та мистецької спадщини» і стали місцем паломництва для 150 тисяч туристів на рік.