А-Я A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
12 традиційних страв на Святвечір з органічними продуктами Glossary
12 традиційних страв на Святвечір з органічними продуктами Glossary
Незалежно від того, чи дотримуєтеся ви Різдвяного посту, тимчасова відмова від продуктів тваринного походження піде на користь кожному, допоможе розвантажити організм і дати йому можливість відновитися. Рослинні жири допомагають поліпшити роботу печінки, серця і очистити судини, а клітковина в капусті, буряку і моркві - позбавитися від токсинів. Крім того, в овочах і фруктах міститься безліч вітамінів, антиоксидантів і корисних мікроелементів, яких так не вистачає у холодний сезон.

Важливо слідкувати за тим, щоб харчування було збалансованим, при цьому відмова від м'яса аж ніяк не є синонімом голодування. Сьогодні ми маємо доступ до багатьох рослинних продуктів, що не лише здатні подарувати відчуття насичення, а й внести різноманіття у ваше меню - їх можна поєднувати в десятках традиційних і авторських страв. Щоб не турбуватися про якість продуктів, які повинні допомогти очистити організм, а не нашкодити йому – варто віддавати перевагу органічним продуктам. Вони вирощені природним шляхом, без використання хімікатів, в них немає штучних ароматизаторів, барвників, ГМО і пестицидів, які становлять загрозу для здоров'я. Вони виключно натуральні і корисні.

В основі українського пісного меню капуста, цибуля, морква, свіжі та сушені гриби, картопля, каші, бобові, сухофрукти та горіхи – ці ж продукти використовуються для приготування 12 страв на Святвечір, коли друзі та рідні збираються на сімейну вечерю у переддень Різдва. Вважається, що кількість святкових страв пов’язана з тим, що у році 12 місяців, а також тим, що у Христа було 12 учнів. Їх точного переліку не існує, вони різняться в залежності від регіону країни, та головною на столі незмінно залишається кутя – відварені зерна пшениці з медом. Корисні органічні продукти для солодкої страви, як і для інших традиційних різдвяних рецептів ви знайдете на сайті Glossary.

Для приготування куті незамінними є: макове насіння, в якому містяться вітаміни E, PP і корисні мінерали, родзинки, багаті вітамінами А, С, В1, В2, В5 и В6, волоські горіхи, а також мед, що має антибактеріальний ефект і підвищує загальний тонус організму.

До традиційних страв відносять узвар - компот із сушених фруктів, вареники та голубці, для приготування яких знадобляться капуста, цибуля і морква. У якості начинки для голубців використовують суміш рису та шампіньонів. Також можна побачити серед популярних рецептів тушковану капусту з грибами.

Серед перших страв наявні пісний борщ і грибна юшка, основю для якої можуть стати як білі гриби, так і, наприклад, шіїтаке, адже вони чудово поєднуються з іншими овочами. Традиційно на столі має бути присутньою риба, копчена, маринована чи запечена, та випічка – ароматний домашній хліб, пампушки чи калач, який можна прикрасити натуральними й солодкими цукатами. На сайті Glossary ви зможете підібрати органічне борошно на свій смак: пшеничне, вівсяне чи навіть кокосове. Доповнюють святковий стіл мариновані гриби, огірки і помідори, а також сир та фрукти, яблука, апельсини і мандарини.

Порадуйте близьких смачною вечерею і створіть атмосферу зимового свята за допомогою корисних і поживних органічних продуктів, що дбають про ваше здоров’я і зовсім не шкодять екології!
Loading...