Цей фрукт завжди на столі в зимовий час, тому що не тільки дарує відчуття свята, а й допомагає при лікуванні застуди та авітамінозу. Мандарини містять кислоти, вітаміни А, D, К і інші, а також мінерали: калій, магній, залізо, фосфор, натрій, і кальцій. У мандаринах присутні фітонциди, природні антисептики. У шкірці міститься 1-2% ефірного масла, а також пігменти, наприклад, каротин. У зимовий час цей цитрус поповнює нестачу вітамінів, а також зміцнює імунітет за рахунок високої дози аскорбінової кислоти. Додавання цедри в гарячі напої допомагає розріджувати мокроту і полегшувати кашель. Як і всі цитрусові, цей фрукт має жарознижувальну дію і прискорює лікування застуди.